Creditcards

Je kunt op internet makkelijk met de creditcards betalen. Als jij een creditcard hebt dan heb je dit misschien ook wel eens gedaan en dan weet je hoe simpel het werkt. Het kan ook zijn dat je twijfels hebt over deze manier van betalen. Het is dan wel makkelijk maar is het ook veilig om op deze manier te betalen en hoe zit het dan met de extra kosten? Er zijn in ons land meerdere aanbieders waar je uit kunt kiezen als je een creditcard aan wilt vragen. Je hebt Visa en Mastercard en daarnaast is er dan ook nog eens American Express. Veel instanties en bedrijven bieden ook een creditcard aan zoals de ANWB. Dit zijn dan echter gewoon de kaart van een bekende aanbieder waar een samenwerking mee wordt aangegaan.

Welke kaart is de beste keuze?

voordelen-veilig-online-betalenNu je de aanbieders hebt gezien dan vraag jij je waarschijnlijk af welke nu de beste keuze is. Dit is lastig te zeggen omdat dit verschilt. Een creditcard is op krediet kopen en je betaalt dan ook achteraf. Je hebt daardoor ook te maken met rente. Deze rentes verschillen per aanbieder en ze kunnen zelfs per maand verschillen. Het is dan ook goed om te kijken naar het rentepercentage waar de creditcard voor wordt aangeboden. Dit kun je zien als je de aanvraag doet. Het is wel belangrijk dat je goed beseft dat als je met een creditcard betaalt dat je dan op krediet koopt. Het kopen gaat allemaal erg makkelijk en overal zoals online, in de winkel en het restaurant. Online voer je de code in en in de winkel of restaurant zet je een handtekening en de transactie wordt gemaakt. Toch zal je aan het einde van de maand de afrekening krijgen en je moet dan wel zeker weten dat je deze kunt betalen.

Het kopen op krediet

Het kan voorkomen dat je echt iets aan moet schaffen waar je het geld niet voor hebt. De wasmachine kan bijvoorbeeld stuk gaan en dan moet je snel een nieuwe hebben. Wanneer je dit niet kunt betalen dan zou je ervoor kunnen kiezen om de creditcard te gebruiken. Je kunt het dan in termijnen terugbetalen. Hou er wel rekening mee dat je dan een zeer hoge rente betaalt. Het is dan verstandiger om het geld te lenen bij familie als je zeker weet dat je het snel terug kunt betalen.

De prepaid creditcard

paypal_logo_centerEr is niet alleen de creditcard waarmee je op krediet kunt kopen maar ook de prepaid creditcard. Deze is voor iedereen aan te vragen. Wil je een creditcard waarmee je op krediet kunt kopen dan zal er eerst een controle op je kredietwaardigheid worden uitgevoerd. De prepaid creditcard daar dien je eerst geld op te zetten en dan pas kun je ermee betalen. Dit kan dus een goed alternatief zijn. Waar je ook goed op dient te letten dat zijn de kosten als je betaalt. Bij een webwinkel staan deze duidelijk aangegeven. Vaak is dit een bepaald percentage van je aankoop. Het kan dus zijn dat je uiteindelijk meer betaalt als je een creditcard gebruikt dan als je iDeal of een andere betaalmethode had gebruikt.