iDeal

Wil je zeker weten dat je veilig en snel kunt betalen dan is het goed om van iDeal gebruik te maken. Dit is een betaalmethode die zeer populair is in ons land en er zijn dan ook honderden miljoenen transacties per jaar. De meeste webwinkels die bieden de mogelijkheid aan om via deze manier te betalen. Wanneer je op deze manier betaalt dan betaal je met je eigen bank en de uiteindelijke transactie vindt dan ook plaats op de website van je eigen bank. Mochten er dan ook problemen zijn met het betalen dan kun je niet alleen terecht bij de webwinkel waar de betaling aan gedaan is maar ook bij je bank. In de meeste gevallen zal het probleem dan snel opgelost kunnen worden.

Hoe gaat het betalen in zijn werk

ideal-betalingHet betalen dat gaat zeer makkelijk in zijn werk. Als je een product bestelt er dan voor kiest om met iDeal te betalen dan zal je worden gevraagd wat je bank is. Deze selecteer je en dan wordt je doorverwezen naar de website van je eigen bank. Kijk goed of dit ook echt die website is en kijk ook of het internetadres klopt en of deze beveiligd is. Dit kun je zien aan het hangslot wat je voor de het internetadres ziet staan. Je dient daar dan een aantal stappen te doorlopen en de betaling zal dan afgerond zijn.

Welke stappen dit zijn verschilt per bank. Veel banken gebruiken een identifier maar er zijn ook banken die je een code op je mobiele telefoon sturen om de betaling mee af te ronden. Het betalen dat wijst zich allemaal vanzelf en wanneer de betaling is afgerond dan is dit ook meteen zichtbaar bij de webwinkel waardoor je bestelling direct verwerkt kan worden. Bestel je een product wat op voorraad is dan kan dit dezelfde dag nog verzonden worden.

Betaling per overschrijving

voordelen-veilig-online-betalenWanneer je betaalt met iDeal dan doe je dit dus via je eigen bank. Dit is ook het geval als je voor een overschrijving kiest. Toch zijn wel nadelen aan deze wijze verbonden. Doe je een overschrijving dan is dit ook gewoon veilig en zijn er weer problemen dan kun je weer gewoon bij je eigen bank terecht. Wat een groot nadeel is dat is de snelheid van het betalen. De webwinkel die krijgt dan niet meteen een melding dat de betaling gedaan is en het kan dan ook een aantal dagen duren voor de betaling binnen. Pas dan zullen de producten ook verzonden worden.

Veiligheid van iDeal

iDeal is dus velen malen veiliger dan een normale overschrijven. Het word per direct verwerkt dus een betaling is gelijk binnen. Handig wanneer je bijvoorbeeld geld op een account moet storten zoals bij een online casino of bij het kopen van een tegoed bon. iDeal zorgt dat het veilig en snel gebeurt. Je ziet op je rekening naar wie het is overgemaakt.

Zelfs snel en makkelijk betalen

Nu je weet hoe het betalen met iDeal in zijn werk gaat dan zal je het zelf ook wel eens willen proberen. De kans is echter groot dat je al eens op deze wijze hebt betaald. Waar wij je wel op willen wijzen dat is ook goed te kijken naar de winkel waar je bestelt en betaalt. Is dit een winkel die je kent dan is het geen probleem. Is dit een nieuwe webwinkel die je niet kent dan is het goed om de webwinkel eens te Googleen. Op die manier kun je lezen over de ervaringen van andere mensen met deze webwinkel en dat kan je veel problemen schelen.