Mobiel betalen

Het mobiel betalen is betalen met je mobiele telefoon. Dat de technologie snel vooruit gaat is aan vele dingen te zien en ook aan de manier waarop we geld overmaken. Zo maakten we eerst geld over via internet bankieren, maar nu is er bijvoorbeeld iDeal om het betalen via de eigen bank makkelijker en sneller te laten verlopen. Niet alleen online, maar ook in de winkel kunnen we steeds makkelijker betalen. Pinnen is daar een goed voorbeeld van. Je plaatst je pinas in het pinapparaat en toetst je pincode in. Binnen een paar seconden is de betaling gedaan en heb je afgerekend. Het leek niet makkelijker te kunnen maar toch zijn er nu weer manieren gevonden om het afrekenen nog sneller en makkelijker te maken.

Het contactloos betalen

ideal_stock_3Het is nu mogelijk om in de winkels contactloos te betalen. Dit betekent dat jij je pinas niet meer in het pinapparaat hoeft te plaatsen maar dat je deze er snel even tegenaan moet houden. Het hangt dan van de situatie af of je dan nog een pincode in moet toetsen om de transactie te voltooien. Het wordt dus steeds makkelijker om snel af te rekenen. Het contactloos betalen kun je echter niet alleen met je pinas doen. Er is ook de mogelijkheid om dit met je mobiele telefoon te doen. Je hebt dan een smartphone nodig waar de app van je bank op draait. Dit is de app waar je ook mee internetbankiert. Wil je een betaling doen dan hou je net als je pinpas je smartphone tegen het apparaat. Je ziet dan op je scherm of je de betaling wilt uitvoeren. Geef je akkoord dan is de betaling gedaan en dan heb je afgerekend. Hoe je met jouw bank contactloos kunt betalen met je mobiele telefoon dat kun je op de website van je bank lezen.

De veiligheid

Het gaat nu dus allemaal veel sneller en makkelijker. Je kunt je echter wel afvragen of het allemaal veilig is. Het is allemaal zo veilig mogelijk gemaakt. Wanneer je contactloos betaalt met je mobiele telefoon kun je er ook voor kiezen om een code in te moeten toetsen. Als je telefoon gestolen wordt en de dief weet je code niet dan zal hij ook niet met je telefoon kunnen betalen. Vaak hebben banken standaard een bedrag ingesteld waarboven je een pincode in moet toetsen. Bij een aantal banken kun je dit bedrag ook zelf instellen en wijzigen.

Het betalen met je mobiele telefoon

betalenWe gebruiken steeds meer apps en mobiele apparaten in plaats van de computer. Gebruik je een mobiel apparaat zoals een smartphone of een tablet om een webwinkel te bezoeken en daar een aankoop te doen dan kun je ook makkelijk betalen. Je plaatst dan de bestelling en vervolgens kies je voor het betalen met iDeal. Je zal dan vaak niet eens meer je identifier nodig hebben. De app van je bank wordt dan direct geopend en daar kun je jouw code intoetsen. Wanneer je dit gedaan hebt zal de app van de bank weer sluiten. Je keert weer terug naar de webwinkel en je ziet meteen dat de betaling afgerond is en dat de bestelling geplaatst is. Het werkt dan ook allemaal zeer eenvoudig.