Neteller

Het kan goed zijn dat je nog nooit van Neteller gehoord hebt aangezien dit een betaalmethode is die nog niet heel erg veel gebruikt wordt in ons land. Toch is het wel een betaalmethode waarmee je snel en veilig betalingen op het internet kunt verrichten. Het is dan ook een betaalwijze die steeds vaker gebruikt wordt. Om je een goed idee te geven van hoe deze betaalmethode werkt kunnen wij je zeggen dat dit te vergelijk is met PayPal. Het is een betaalmethode waarmee je alleen op het internet kunt betalen. De betalingen die kun je dan wereldwijd verrichten en de betalingen die zijn ook meteen zichtbaar bij de ontvangende partij. De snelheid die is dus ook te prijzen bij deze methode.

De kenmerken van deze betaalmethode

sicherheit-nutzenKijken we naar de kenmerken van deze betaalmethode dan zien we dat je niet alleen betalingen kunt verrichten. Het is ook mogelijk om betalingen te ontvangen. Dit is ook de reden dat het vergelijkbaar is met PayPal. Als je bij deze dienst een account neemt dan kun je makkelijk geld op je account storten door een overschrijving vanaf je eigen bank. Met dit geld kun je dan de betaling verrichten. Wil je dan ook graag betalingen verrichten die niet op je bank zichtbaar zijn dan zou je hiervoor Neteller kunnen gebruiken. Ook als je liever geen geld op je bankrekening wilt ontvangen dan is deze betaalmethode goed om te gebruiken. Er zijn steeds meer webwinkels en payment providers die deze betaalmethode aanbieden. Toch is het nog niet overal mogelijk om op deze wijze te betalen. Het is wel mogelijk om bij deze dienst een prepaid creditcard aan te vragen. Op deze creditcard kun je dan het geld van je account storten. Dit kan dus bijvoorbeeld ook met de betalingen die je ontvangt. Hiermee kun je dan wel overal op het internet betalen.

De extra kosten

Het is makkelijk om op deze wijze te betalen maar het kan wel zijn dat de webwinkels en de payment providers extra kosten berekenen als je op deze manier wilt betalen. Dit is dan vaak een percentage van het bedrag dat je moet betalen. Dit is namelijk het percentage wat door de dienst zelf gerekend wordt en de ontvangende partij rekent dit vaak door aan de betalende partij. Wil je op deze wijze betalen dan is dit veilig maar je dient wel goed op de extra kosten te letten.

De alternatieven om online te betalen

betalen_online-300x168Wil je liever niet via Neteller betalen en ben je op zoek naar alternatieven dan zijn die er ook. We noemden net al PayPal en dit is ook een prima manier om online betalingen te verrichten. Skrill is ook een vergelijkbare dienst. Bij al deze betaalmethoden krijg je een eigen account waar je betalingen op kunt ontvangen en waar je betalingen mee kunt verrichten. Wil je alleen betaling verrichten en wil je liever geen extra kosten dan zou je er ook voor kiezen om met iDeal te betalen. Ook dan betaal je snel en veilig. Dit is dan wel alleen voor betalingen binnen Nederland.