PayPal

paypal-logoHet betalen met Paypal is makkelijk en er zijn ook steeds meer mensen die dit gebruiken. Dit is een betaalmethode die je alleen online kunt gebruiken en waarmee het betalen snel en makkelijk gaat. Het is een betaalmethode die ook op vele grote websites te gebruiken is. Bij eBay heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om meteen op deze wijze te betalen en op Marktplaats kun je meteen zien of iemand deze betaalmethode accepteert. Dit laat al zien dat ook de grotere websites het nut van deze manier van betalen inzien. Wil je dan liever ook niet met je eigen bank betalen en heb je geen creditcard dan is dit een prima manier om betalingen op het internet mee te verrichten.

Je beschikt over een eigen rekening

Het voordeel van deze betaalmethode is dat je beschikt over je eigen rekening. Het is dan niet alleen mogelijk om betalingen te verrichten maar je kunt ook betalingen ontvangen. Je logt in op je account en je ziet dan meteen je saldo staan. Het is ook mogelijk om een bankrekening aan je account te koppelen. Wanneer je geen saldo op je account hebt staan zal het van je bankrekening worden afgeschreven en kun je op deze wijze makkelijk betalen. Ook kun je ervoor kiezen om een creditcard aan het account te koppelen. Naast de bankrekening kun je dan ook hier het geld van af laten schrijven. Je vraagt je misschien af waarom je een bankrekening of een creditcard zou koppelen want dan kun zou je toch net zo makkelijk meteen met je bank of de creditcard kunnen betalen? Dit is wel zo maar het betalen met PayPal brengt een bepaalde veiligheid met je mee, er is namelijk kopersbescherming. Heb je het product wat je bestelt hebt niet ontvangen of is er iets mis mee dan kun jij je geld weer terugkrijgen. Dit is met je eigen bank of de creditcard een stuk lastiger.

De kosten

veilig-online-betalenHet betalen dat brengt kosten met zich mee. Deze kosten die worden betaald door de ontvangende partij en de kosten die worden meteen van het bedrag afgetrokken. De ontvanger die ontvangt dus het bedrag minus de kosten. Er zijn partijen die ervoor kiezen om de kosten door te berekenen aan de klant. Jij moet dan bij het afrekenen een bepaald percentage extra betalen bovenop het te betalen bedrag. Dit komt vaak voor en je moet hier wel goed rekening mee houden als je graag deze betaalmethode wilt gebruiken.

De alternatieven

Wil of kun je niet op deze wijze betalen dan zijn er een aantal alternatieven en daar kun je ook over lezen op deze website. Zo kun je bijvoorbeeld met Neteller en Skrill betalen. Dit zijn betaalmethoden die lijken op PayPal. Je krijgt hier dan ook je eigen account waarmee je niet alleen betalingen kunt verrichten maar ook geld mee kunt ontvangen. Wil je alleen een betaling doen dan is het uiteraard ook mogelijk om met iDeal te betalen. Zo betaal je ook op een makkelijke, snelle en veilige manier. Mogelijkheden genoeg dus om online betalingen te verrichten.