Paysafecard

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om met de Paysafecard te betalen. Waarom wordt dit gedaan en wat is dit eigenlijk voor een betaalmiddel? De kaart wordt gebruikt om veilig en snel betalingen te kunnen verrichten. Het is een kaart die je niet alleen online kunt kopen maar die ook in de winkels aan te schaffen is. Heb je dan ook contant geld en wil je daar graag online een aankoop mee doen dan kun je naar de winkel gaan en daar deze kaart kopen. Vervolgens kun je dan online je aankoop doen zonder dat je jouw bankrekening hoeft te gebruiken. De kaart wordt ook vaak gebruikt door personen die liever niet met een overboeking of iDeal betalen.

Hoe werkt de kaart?

betalen_online-300x168Het gebruik van de kaart is zeer simpel. Je kunt het een beetje vergelijken met een creditcard. Dit is ook een kaart waar een nummer op staat en dit nummer dien je dan bij de webwinkel of de payment provider in te voeren. Er wordt dan direct gecontroleerd of de betaling akkoord is. Jij ziet niet alleen meteen dat de betaling akkoord is maar ook de ontvangende partij zoals de webwinkel kan dit direct zien. Bestel je dan ook een artikel wat op voorraad is dan kan dit dezelfde dag nog verzonden worden. Deze kaart kun je dan ook een beetje vergelijken met de prepaid creditcard. Je stort er geld op en daar betaal je mee. Je kunt alleen het bedrag betalen wat op de kaart staat. Blijft er na het doen van de betaling nog geld op de kaart staan dan is het mogelijk om dit bedrag weer bij een andere betaling te gebruiken. Is het geld op de kaart op dan kun je het tegoed opwaarderen. Het is ook de mogelijk om de kaart weg te gooien en een nieuwe kaart te kopen als je weer een online betaling wilt doen.

De kosten bij het betalen

veilig-betalenHet is erg makkelijk om op deze wijze te betalen en je weet dat er ook nooit meer afgeschreven kan worden dan het bedrag dat op de kaart staat. Dit zijn goede redenen om de keuze voor de Paysafecard te maken. Daarbij kun je deze kaart bij veel webwinkels en payment providers gebruiken. Toch moet je wel op de extra kosten letten. Er zijn namelijk webwinkels die extra kosten rekenen als je met deze kaart wilt betalen. Dit staat altijd wel duidelijk aangegeven en dit zie je dan ook meteen als je wilt afrekenen.

De alternatieven voor het betalen

Heb je geen Paysafecard en wil je er ook geen aanschaffen dan zijn er voldoende alternatieven om op net internet te betalen. iDeal is bijvoorbeeld een prima manier om te betalen. Dit gaat dan via je eigen bank en dit is veilig en snel. Misschien heb je wel een creditcard en dan kun je ook op deze wijze betalen. We hebben al vermeld dat deze betaalmethode te vergelijken is met de prepaid creditcard en dit kun je dan ook gebruiken om veilig en makkelijk betalingen op het internet te verrichten.